Életveszélyes állapotban van egy tornaórán rosszul lett fiú

Vágólapra másolva!
Továbbra is életveszélyes állapotban van az a hetedikes jászberényi fiú, akinek pénteken a tornaórán futás közben megállt a szíve. A fiút az iskola udvaráról mentőhelikopteren szállították a budapesti Heim Pál Gyermekkórházba.
Vágólapra másolva!

Továbbra is életveszélyes állapotban fekszik a Heim Pál Gyermekkórház intenzív osztályán az a hetedikes fiú, akit pénteken újra kellett éleszteni egy jászberényi iskolában, mert a testnevelés órán megállt a szíve. Harmat György, az Üllői úti kórház főigazgatója szombaton azt mondta, hogy a 12 éves fiú jelenleg is nagyon súlyos állapotban van, ám ennél többet a szülők kérésére nem mondott.

A szoljon.hu Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírportál Nagyné Völgyi Hildától, a jászberényi Belvárosi Általános Iskola igazgatójától megtudta, hogy a gyerekek a testnevelés órán az úgynevezett ötperces futást gyakorolták, amikor ennek egyik szünetében a fiú elvesztette az eszméletét. A tornacsarnokban történt eset közelében volt több szaktanár is, akik azonnal megpróbáltak segítséget nyújtani.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója korábban azt mondta, hogy a mentők 6 perc alatt értek a helyszínre. A 12 éves fiú újraélesztésébe bekapcsolódott két, ugyancsak a helyszínre irányított esetkocsi, valamint a speciális gyermek-mentőorvosi kocsi személyzete is, így a fiú vérkeringését mintegy 15 perc alatt sikerült újraindítani.

A diákot az iskola udvaráról mentőhelikopteren szállították a budapesti Heim Pál kórházba.