Megszállta a rendőrség a BKV székházát

Vágólapra másolva!
Rendőrök vonultak ki a BKV Akácfa utcai székházához a főváros VII. kerületében. A Független Hírügynökség szerint az épületben kutató rendőrök számítógépeket és iratokat foglaltak le, valószínűleg Antal Attila és Balogh Zsolt korábbi vezérigazgatók által aláírt szerződéseket keresnek.
Vágólapra másolva!

Ismét rendőrök szállták meg a BKV VII. kerületi székházát kedd reggel. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletén csak annyit közöltek, hogy egy nyomozati cselekménnyel kapcsolatban mentek ki az Akácfa utcába.

Az MTI BKV-s forrásból úgy értesült: a rendőrök olyan szerződéseket keresnek, amelyeken Antal Attila vagy Balogh Zsolt korábbi vezérigazgatók aláírása szerepel. Meg nem erősített hírek szerint iratokat, számítógépeket foglalnak le a helyszínen. A székház bejáratánál kedd délelőtt több egyenruhás vizsgálja át az érkező, illetve távozó embereket - erősítette meg a BKV sajtóosztálya az MTI-nek.

A rendőrök kaptak egy szobát a BKV-székházban, ide hozzák a cég alkalmazottjai a kért iratokat, és a rendőrök itt válogatják szét azokat - mondta az [origo]-nak a BKV egyik volt - névtelenséget kérő - felügyelőbizottsági tagja. A volt fb-tag megerősítette, hogy az Antal- és Balogh-korszak szerződéseit nézik át a rendőrök.

Az [origo] megkereste a BKV-t, de a sajtóosztály egyelőre nem adott választ rá, miért vonult ki a rendőrség az Akácfa utcába, inkább a BRFK-hoz irányítottak minket. "Nyomozati cselekmény" miatt vonult ki a rendőrség - erősítette meg később Tafferner Éva, a BRFK kommunikációs osztályának vezetője [origo]-nak. Annyit tett hozzá, hogy "folyamatban lévő büntetőeljárással kapcsolatos" a mostani rendőri intézkedés. Tafferner későbbre ígért bővebb tájékoztatást.

A rendőrség tavaly óta nyomoz BKV-val kapcsolatos ügyekben: ezek egy része tanácsadói szerződésekkel kapcsolatos. Vizsgálják bizonyos munkatársak végkielégítését, valamint a tavaly decemberben kirobbant vesztegetési ügyben is érintett a közlekedési vállalat - utóbbi miatt december elején is volt már házkutatás a székházban. Azt egyelőre nem tudni, hogy a keddi rendőrségi akció kapcsolatos-e valamelyik üggyel, és ha igen, melyikkel.