Illegális szado-mazo pornófilmforgatást számolt fel a rendőrség vasárnap. Egy újpesti stúdióban brutálisan megvertek egy nőt, aki végül bejelentést tett a rendőrségen - derült ki a rendőrség szerdai sajtótájékoztatóján. Három férfit gyanúsítanak.

A hétvégén egy pornófilmforgatás helyszínén ütött rajta a IV. kerületi rendőrség, így sikerült félbeszakítaniuk egy szado-mazo film forgatását. A helyszínről több embert elvittek, összesen három férfit gyanúsítottak meg személyi szabadság megsértésével és testi sértéssel.

A múlt héten az újpesti rendőrkapitányság egy névtelen levelet kapott, amelyet remegő kézzel írtak - mondta el sajtótájékoztatón Baranyi József kerületi rendőrkapitány. Utóbb kiderült, hogy a levelet egy hétgyerekes családanya írta, aki az ügy egyik sértettje. A nő meghagyta a mobilszámát a levélben, így tudták felvenni a kapcsolatot vele a rendőrök.

Az asszony egy álláshirdetésre jelentkezett, amelyben szexmentes, de meztelenkedést követelő, ugyanakkor megerőltetéssel nem járó munkát ígértek 100-200 ezer forint közötti fizetségért. A nő munkanélküli, rendkívül rossz anyagi helyzetben volt, ezért válaszolt a hirdetésre. A nő aláírt egy szerződést, amelyből nem kapott saját példányt. Azt elmondták neki, hogy szado-mazo felvételről lenne szót, de azt hazudták, hogy csak könnyebben, illetve imitálva ütnék, neki pedig imitálnia kellene a fájdalmat.

Amint megjelent az újpesti stúdióban, a forgatás helyszínén, egy ágyhoz kötözték, és azonnal verni kezdték. Egy másik nőnek kellett őt ütnie nádpálcával, korbáccsal és egy lapos műanyag tárggyal. Később padkához és vascsövekhez is hozzákötözték. Volt olyan pillanat, amikor az ütlegelő nő sem akarta már folytatni a verést. Előzőleg megbeszéltek egy jelet, amelyet - az ígéret szerint - ha kimondott volna a vert asszony, akkor befejezték volna a verést. A jel az volt, hogy "hagyd abba, könyörgök, nagyuram" - mondta el a rendőrkapitány. A nő azonban hiába könyörgött, az ütlegelést a producer vette át, és véresre verte az asszonyt.

A stúdióban készült felvételeket az interneten árulták pénzért, de az is előfordult, hogy online élő adásban, fizetségért lehetett megnézni a stúdióban zajló eseményeket. A rendőrség szerint a stúdióban sok esetben forgattak olyan videókat, amelyek sokáig tartó, brutális verést rögzítettek. A rendőrség jelentős mennyiségű, 14 terabájt adatot foglalt le. A stúdióban volt egy kórházszerűen berendezett szoba is, gyógyszerekkel, fájdalomcsillapítókkal. A helyszínen volt az Országos Mentőszolgálatnak egy beosztottja, akinek a feladata az elsősegélynyújtás volt. Őt végül csak tanúként hallgatták ki.

 

 

A rendőrség a bejelentés alapján a január 23-24-i hétvégén figyelte a helyszínt, vasárnap pedig egy taktikai egység lecsapott. Az erős rendőri fellépésre azért volt szükség, mert a stúdiót biztonsági szolgálat védte. A stúdiót egy Szilágyi úti, használaton kívüli házban rendezték be, melyben korábban egy vendéglátóipari egység működött - mondta a rendőrkapitány az [origo] kérdésére.

Összesen 14 embert állítottak elő, köztük voltak sértettek és tanúk is, végül három férfit gyanúsítottak meg. A három férfi egyikét őrizetbe vették, de nem kezdeményezték előzetes letartóztatását, jelenleg már ő is szabadlábon van. A kapitány határozottan tagadta azt a sajtóértesülést, hogy rendőr is érintett lenne az ügyben. A szado-mazo forgatások sértettjei közül eddig öt nő ismert, akik feljelentést is tettek, de a rendőrök még keresnek további sértetteket, összesen több mint tizen lehetnek - mondta a rendőrkapitány, aki szerint férfiak is lehetnek közöttük. Az eddigi információk szerint 18 évesnél fiatalabb sértett nincs.

A rendőrkapitány szerint a személyi szabadság megsértését azzal valósíthatták meg a gyanúsítottak, hogy akaratukon túli dolgokra kényszerítették a sértetteket. Azt még vizsgálják, hogy melyik szereplő egyezett bele a verésbe, és melyikük tiltakozott a verés vagy annak folytatása ellen. A rendőrkapitány hozzátette: a magyar jogrendszer alapján senki nem mondhat le a méltósághoz, az élethez, a testi épséghez fűződő alapvető jogáról, még ha aláír is egy ilyen szerződést, azt semmisnek kell tekinteni.