Jégolvadásig szünetel a Berettyóban eltűnt fiú keresése

Vágólapra másolva!
Felfüggesztették a Berettyóban szerdán elsüllyedt fiú keresését, miután az időjárás miatt a speciális mentők is életveszélyben voltak. A keresést a jégolvadás után folytatják.
Vágólapra másolva!

A speciális mentők is felfüggesztették a Berettyó jeges vizében szerda délután eltűnt 10 éves kisfiú keresését - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtök délután. Kelemen Éva szerint debreceni és mátészalkai speciális mentők, hideg vízben is bevethető búvárok vették át a nap folyamán a kisfiú keresését a tűzoltóktól. A lemerülő búvárok a jeges vízben, a többiek motorcsónakból halradarral próbáltak a szerencsétlenül járt gyerek nyomára bukkanni.

Miután az időjárási körülmények miatt a mentők is életveszélyben voltak, a kutatást felfüggesztették, és azt csak a jégolvadás után folytatják - mondta a rendőrségi szóvivő.

Korábban a tűzoltók a folyó másfél kilométeres szakaszán törték fel a jeget és csáklyázták végig a folyót. Sem a folyómederben, sem a part mentén végzett kutatás nem vezetett eredményre, mint ahogy a speciális mentők kereső akciója sem.

A 10 éves kisfiú szerda délután a hencidai hídnál ment rá a folyó jegére, ami beszakadt alatta, a gyereket azóta nem találják.