Vágólapra másolva!
Reggel óta egyre több helyen havazik az ország északi területein. A Magyar Közút minden munkagépét bevezette, de a hideg miatt a sózás nem mindenhol használ, ekézni pedig még nem lehet a havat.
Vágólapra másolva!

Reggel óta esik az ország több pontján. Először Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében kezdett havazni, a csapadékzóna kelet felé terjed, fél kilenc körül elérte a fővárost is. A nyugati megyékben egyelőre minden út járható, de latyakos, esetenként jeges szakaszokra számítani kell.

Az Útinform déli jelentése szerint intenzíven havazik Monor és Kisvárda környékén, de az ország északi felén szinte mindenhol, illetve a középső országrészben is esik vagy szálingózik a hó. Az M7-es autópályán 13-as kilométerénél, Budapest felé két gépkocsi összefutott, egy sávot lezártak. Az M0-s autóúton a 33-as km-énél, az M5-ös autópálya felé gy kamion fordult keresztbe, sávlezárás lassítja a haladást.

Baleset történt az 1-es főúton is, Biatorbágy közelében, ahol két személyautó ütközött össze. A fél útpályát lezárták. Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a 3226-os úton Besenyszög és Tiszasüly köztegy terményt szállító nyerges vontató keresztbe fordult az úton, szállítmánya az úttestre borult. Teljes útlezárás van, ezért a rendőrség azt kéri, aki teheti kerülje az útszakaszt.

A Magyar Közút Zrt. közleménye szerint a cég teljes gépparkját hadrendbe állította, de fokozott óvatosságot és türelmet kér a közlekedőktől. A hó eltakarítását csak akkor tudják megkezdeni, ha annak vastagsága meghaladja az 5 centimétert. Addig csak úgynevezett alásózást végznek, de mínusz 7 Celsius-fok alatt ennek nincs hatása.