Házi őrizetbe helyezte Antal Attilát a bíróság

Vágólapra másolva!
Harminc napra házi őrizetbe helyezte Antal Attilát, a BKV korábbi vezérigazgatóját a Budai Központi Kerületi Bíróság pénteken. Antalt kedden vették őrizetbe, a rendőrség azzal gyanúsítja, hogy előnytelen szerződéseket kötött és indokolatlanul magas végkielégítések kifizetését engedélyezte.
Vágólapra másolva!

A különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt a Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte Antal Attila házi őrizetét 2010. február 28. napjáig - közölte a bíróság. Az indoklás szerint a házi őrizetre azért van szükség, mert a gyanúsított jelenléte az eljárási cselekményeknél másképp nem biztosítható, másfelől mert szabadlábon meghiúsítaná, megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítást.

Antal Attilát - aki jelenleg a Vértes Volán Zrt. vezérigazgatója - kedden vette őrizetbe a rendőrség, a Budapesti Rendőr-főkapitányság az előzetes letartóztatását kezdeményezte az ügyészségnél. (Antal Attila őrzetbe vételéről itt olvashat részletesen.) Az ügyészség szóvivője szerint Antal Attila részletes gyanúsítotti vallomást tett, együttműködött a hatóságokkal.

A rendőrség szerint Antal 2007. január 1. és 2008. április 17. között a BKV vezérigazgatójaként súlyosan megszegte vagyonkezelési kötelezettségét azzal, hogy a társaság veszteséges működése ellenére a vállalat nevében szükségtelen és indokolatlan szolgáltatások igénybevételére vonatkozó vállalkozói és megbízási szerződéseket kötött, valamint a BKV munkavállalói részére indokolatlanul magas összegű végkielégítések kifizetését engedélyezte.

Antal Attila a rendőrségi gyanúsítás ellen panasszal élt.