Vágólapra másolva!
Júniusig meghosszabbították a nyomozást az erzsébetvárosi ingatlanügyben, amelyben Hunvald György, VII. kerületi szocialista polgármester is gyanúsított. Az ügyben szintén meggyanúsított Gál György előzetes letartóztatását is meghosszabbították március végéig.
Vágólapra másolva!

Négy hónappal, június 3-ig meghosszabbította a Legfőbb Ügyészség (LÜ) a nyomozást az erzsébetvárosi ingatlanügyekben, melyeknek Hunvald György szocialista polgármester is gyanúsítottja - mondta az [origo]-nak Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Az ügyben gyanúsított Gál György, egykori gazdasági bizottsági elnök előzetes letartóztatását pedig a Fővárosi Bíróság hosszabbította meg két hónappal, így március 27-ig letartóztatásban marad. Ez a döntés még nem jogerős, mert Gál, illetve a védője fellebbezéssel élt ellene - tette hozzá a szóvivő.

Hunvaldot és társait erzsébetvárosi önkormányzati ingatlanok értékesítése, bérbeadása során elkövetett hivatali vesztegetéssel, hűtlen kezeléssel, magánokirat-hamisítással, hivatali visszaéléssel és többrendbeli csalással gyanúsítják. Az ügynek több mint húsz gyanúsítottja van.