Vágólapra másolva!
Pénteken sem volt áram a debreceni Aranybika szállodában, noha a tulajdonos csütörtökön azt ígérte, pénteken kifizeti a mintegy 30 milliós áramszámlát. Az áram visszakapcsolása legkorábban hétfőre várható.
Vágólapra másolva!

Péntek este sem volt áram a debreceni Aranybika szállóban. A szolgáltató csütörtökre virradóra kapcsolta ki az áramot a szállodában, mert a hotelt működtető cég, a Cívis Hotels Zrt. tetemes hátralékot - mintegy 30 millió forintos tartozást - halmozott fel az elmúlt hónapokban.

Az MTI az áramszolgáltatóhoz közeli forrásból úgy tudja, hogy a hét végén már biztosan nem kapcsolják vissza az áramszolgáltatást, az leghamarabb hétfőn indulhat meg a csaknem száz esztendős szállóban.

A három nap alatt mintegy 100 vendéget kellett átköltöztetni, illetve átirányítani a cég másik debreceni szállodájába. Néhány törzsvendég azonban a helyszínről származó információk szerint a sötét Grand Hotel Aranybikában maradt: ők a szobájukban gyertyával világítanak, ezzel demonstrálják a patinás szálló iránti hűségüket.

Hupuczi László, a Cívis Hotels Zrt. elnök-vezérigazgatója csütörtökön azt mondta: pénteken kifizeti a mintegy 30 milliós áramszámlát, de a végleges megoldást csak a társaság és azon belül a hotel értékesítésében látja.