Tavaly 34 millióval kevesebbet keresett Gyurcsány, mint 2008-ban

Vágólapra másolva!
103 millió forint volt a jövedelme 2009-ben Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnöknek a vagyonbevallása szerint, melyet benyújtott az Országgyűlésnek. Ez az összeg 34 millió forinttal kevesebb a 2008-asnál.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök benyújtotta 2009-es vagyonbevallását, amely szerint az összes jövedelme 103 millió forint volt tavaly - közölte Gyurcsány titkársága vasárnap. Az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatának leadási határideje január 31-e, de mivel ez vasárnapra esik, hétfő este nyolcig meghosszabbították a határidőt.

Gyurcsány titkársága szerint a korábbi kormányfő saját és hozzátartozói vagyonnyilatkozatát is benyújtotta már az Országgyűlésnek. Eszerint Gyurcsány jövedelme - a korábbi időszakhoz hasonlóan - miniszterelnökséghez és országgyűlési képviselőséghez kötődő munkabér jellegű jövedelemből, valamint a tulajdonában álló társaságtól kapott osztalékból állt.

Gyurcsány a munkajövedelmét tavaly is közérdekű, karitatív célok támogatására fordította - közölte a titkársága. Gyurcsány tavalyi összes jövedelme 34 millió forinttal volt kevesebb, mint 2008-ban. Az összes jövedelme után befizetett adó 28 millió forintot tett ki.

A titkárság közlése szerint Gyurcsány és felesége, Dobrev Klára 2009-ben fele-fele tulajdoni arányban házat vásároltak a Somogy megyei Kötcsén, melyhez együtt vettek fel forintalapú euróhitelt. A hiteltartozás forintegyenlege 2009 utolsó napján 62 millió forint volt.

A család bankszámláinak egyenlege nem haladja meg a bevallási kötelezettség alsó határát, azaz a képviselői alapdíj hathavi összegét. A család, illetve a család bármely tagjának vagyoni-jövedelmi helyzetében 2008-hoz képest egyéb változás nem történt - közölte Gyurcsány titkársága.