Mentősök is megsérültek egy balesetben a 35-ös főúton

Vágólapra másolva!
Nyolc ember sérült meg, ebből kettő súlyosan a 35-ös főúton történt balesetben. A sűrű ködben először egy autó ütközött egy iskolabusszal, majd a kiérkező mentőautóba is belerohant egy busz. Az utóbbi balesetben több embert is elsodort a mentőautó, gyerekek, mentősök és egy rendőr is megsérült.
Vágólapra másolva!

Gyerekek, mentősök és egy rendőr is megsérült abban a balesetben, amely csütörtökön reggel történt a nagy ködben Hajdúböszörmény és Pród között a 35-ös számú főúton - közölte Szabados Zsolt rendőrszázados.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletvezetője szerint egy Hajdúböszörmény felől Pród felé haladó személyautó előzés közben összeütközött egy vele szemben az út jobb oldalán közlekedő iskolabusszal. A baleset következtében 3 gyerek és az autó vezetője könnyebben megsérült.

A sérültek ellátására két mentőautó érkezett a helyszínre, és miközben a mentősök elsősegélyben részesítették a sérülteket, egy Hajdúböszörmény felől érkező, menetrendszerinti busz beleszaladt a hátul álló mentőbe, ami nekicsúszott az előtte álló mentőautónak.

Az újabb balesetben három mentős sérült meg, közülük kettő súlyosan, és újból megsérült két gyerek az előző baleset sérültjei közül is. A gyerekek sérülése így is könnyűnek mondható, mint ahogy azé a rendőré is, akit az egyik meglökött mentőautó sodort el a helyszín biztosítása közben. A baleset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja - mondta a rendőrségi ügyeletes.