Csütörtökön bezárnak a H1N1-oltópontok

Vágólapra másolva!
Jelentősen csökkent a H1N1 vírus ellen oltást kérők száma, ezért csütörtök este bezárnak az oltópontok. Oltást a továbbiakban a háziorvostól vagy az ÁNTSZ hét regionális intézetében lehet kérni. Az egészségügyi miniszter szerint az átoltottság 30 százalékos, ami az európai élvonalban van.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön este bezárnak az oltópontok, de az ország hét pontján ezután is lehet majd kérni a H1N1 vírus elleni vakcinát. Ezek az ÁNTSZ regionális intézetei, ahol a külföldi utazásokhoz szükséges egyéb oltások is megkaphatók. Az oltópontokon 3 ezer forintot kell fizetni a vakcináért és annak beadásáért. A bezárás mellett azért döntöttek, mert ezeken a helyeken csökkent az oltást kérők száma. Ha újra lesz rá igény, újra megnyitják ezeket a helyszíneket - mondta Székely Tamás, egészségügyi miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón.

Novemberben kétszáz helyen nyíltak oltópontok, ezeken, ahol háromezer forintért adták be az oltást. Az oltópontokon több mint 92 ezren kapták meg a H1N1 elleni vakcinát. A miniszter szerint Magyarországon eddig több mint 353 ezren betegedtek meg influenzában, oltást összesen csaknem 3 millióan kapták meg. Itthon 112 ember halála hozható összefüggésbe az új típusú influenzával. Az átoltottság 30 százalékos, ebből a szempontból Székely szerint Magyarország a negyedik az Európai Unióban. Csak a svédeknél, a finneknél és a norvégoknál oltatta be nagyobb százaslékban a lakosság.