Tiltott műtétekkel vádolnak egy soproni klinikát

Vágólapra másolva!
Egy osztrák politikus azt állította, hogy a női nemi szervek tiltott csonkítását is végzik egy soproni szépségklinikán. A bécsi főkonzulon keresztül a klinika azt közölte: nem végeznek csonkítást, csupán szépészeti beavatkozásokkal fogalkoznak.
Vágólapra másolva!

A női nemi szervek tiltott csonkítását is végzik egy soproni szépségklinikán - állította vasárnapi közleményében Petra Bayr, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) fejlesztéspolitikai szóvivője. A közlemény szerint a Profil című osztrák hetilap írta azt, hogy a klinikán a külső női nemi szervek egyes afrikai és ázsiai népeknél megszokott csonkítását - például a csikló eltávolítását - is végzik.

Bayr a héten hivatalos tiltakozó levelet juttatott el az ügyben a bécsi magyar nagykövetséghez. Németh Krisztina főkonzul az MTI-nek azt mondta: az érintett klinika megkeresésükre tagadta a csonkításról szóló állítást. Az MTI tudósításában nem nevezte meg, hogy melyik klinikáról van szó.

A főkonzul szerint elképzelhető, hogy a klinika honlapján szereplő információ német fordítása okozta a tévedést. A főkonzul szerint a soproni intézet vezetője azt közölte: a női páciensek körében igény van a külső nemi szerveken végzett szépészeti beavatkozásra, de ez semmiképpen sem azonos az egyes afrikai kultúrákban elterjedt csonkítással.

A szépészeti műtét jelentheti a szűzhártya visszavarrását és a csikló bőrén végzett korrekciót, de semmiképp sem a klitorisz egészének eltávolítását - közölte a főkonzulon keresztül a klinika.

A soproni rendőrkapitány nem tud arról, hogy eljárás folyt volna vagy folyna tiltott csonkítás miatt a klinika ellen. A