Kisebb földrengés volt Somogyban

Vágólapra másolva!
Egy apró földrengést érzékeltek a helyiek hétfő délután Somogy megyében. A Richter-skála szerint 2,9-es földmozgást a mérőállomások is regisztrálták, a rengés nem okozott károkat.
Vágólapra másolva!

Kisebb erejű földrengés volt Somogy megyében hétfő délután, a 2,9-es rengés epicentruma Somogyjád és Várda között volt - írja a Sonline.hu hírportál. A rengést érzékelték a magyar mérőállomások, az amerikai földrengéskutató intézet honlapján azonban egyelőre nem is regisztrálták azt.

A Somogy megyei katasztrófavédelmi igazgatóság két bejelentést kapott a kora esti órákban - közölte az MTI-vel Heizler György igazgató. A bejelentések szerint a helyiek nagy durranást hallottak, majd megmozdult a föld. A szeizmológusokkal egyeztetve kiderült, hogy 2,9-es erősségű földrengés volt a térségben - mondta a katasztrófavédelmi igazgató, hozzátéve, hogy sérülés, anyagi kár nem történt.

Európában az USA geológiai intézetének információi szerint az elmúlt héten egy ennél nagyobb földrengés volt, amely a Richter-skálán 4,9-es fokozatot ért el. Ezt a rengést Délnyugat-Lengyelországban, Wroclawtól 70 kilométerre érzékelték még szombaton.