Egy fideszes honlapján Bajnai és Gyurcsány halálára utaltak

Vágólapra másolva!
Egy MSZP-s képviselőjelölt visszalépését követelte szerdán a Fidesz, mert a politikus Orbán Viktor halálára utaló bejegyzést közölt az interneten. A bejegyzés Bajnai Gordon kormányfő és Gyurcsány Ferenc nevével Bagó Zoltán fideszes politikus honlapján is megjelent, igaz, már nem található meg ott. Bagó szerint honlapját feltörhették, a Fidesz szerint viszont dicséretes, hogy belátta a hibáját.
Vágólapra másolva!

"Feltörhették a honlapomat" - összegezte véleményét Bagó Zoltán, a Bács-Kiskun megyei Közgyűlés fideszes alelnöke, miután értesült az [origo]-tól, hogy az MSZP sajtóközleménye szerint a politikus honlapján Oroszvári Péter MSZP-s képviselőjelölt Facebook bejegyzésével azonos üzenet szerepel, csak Orbán Viktor neve helyett Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc olvasható. A bejegyzés alatt az olvasható: "Őszinte híved: Laci".

Szerda délelőtt Oroszvári, a Vas megyei 5-ös számú választókerületben induló szocialista jelölt Facebook profilján az alábbi üzenet jelent meg: "Mennyei Atyám! Miután az elmúlt esztendőben kedvenc zenészemet, Michael Jacksont, kedvenc színészemet, Patrick Swayzet, kedvenc színésznőmet, Farrah Fawcettet és kedvenc írómat, Mario Benedettit magadhoz vetted, szeretném tudatni Veled, hogy kedvenc politikusom Orbán Viktor, és már február közepe van!!!" Bagó oldalán ugyanez az üzenet volt olvasható, de Orbán neve helyén Bajnai és Gyurcsány neve szerepelt.

Bagó azt mondta, hogy sem a február 5-i bejegyzésről, sem pedig annak eltüntetéséről nem tudott. A politikus először azt állította, hogy a honlapján szereplő "Kaptam-Küldöm" rovatban az e-mail címére érkező üzenetekből szokott válogatni, később viszont azt mondta, hogy a honlapjának üzemeltetői rakhatták ki a bejegyzést. Arra a kérdésre, hogy a honlap üzemeltetői ismerhetik-e levelezésének jelszavát, azt válaszolta: "lehet".

A képviselő honlapján fel van tüntetve, hogy a "Kaptam-Küldöm" rovat bejegyzései "nem minden esetben fedik a valóságot", és Bagó is elmondta, hogy honlapjának nem minden bejegyzésével ért egyet. A megyei alelnök azt nem volt hajlandó elárulni, hogy ki üzemelteti a honlapját. Az [origo]-val történő beszélgetés után néhány perccel később visszahívta munkatársunkat, hogy az ügyben "a Fidesz központja intézkedik".

A Fidesz sajtóosztályának reakciója szerint "a különbség (Oroszvári és Bagó között - a szerk.) az, hogy Bagó Zoltán nem a saját nevében közölte a sértő mondatokat, hiszen azokat egy levélírótól (Laci) kapta, és ezt jelezte is az olvasóknak. A másik különbség, hogy Bagó Zoltán képes volt belátni a hibát, és levetette honlapjáról az otrombaságokat."