Poénosnak tartja az Orbán halálára utaló bejegyzését az MSZP-s jelölt

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor Fidesz-elnök halálára utaló bejegyzést tett közzé a Facebookon Oroszvári Péter MSZP-s országgyűlési képviselőjelölt. A Fidesz bocsánatkérésre és Oroszvári jelöltségének visszavonására szólította fel az MSZP-t. Oroszvári elismerte, hogy ő írta a bejegyzést, amit humorosnak tart, és nem lát benne kivetnivalót.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor Fidesz-elnök halálát kívánja Oroszvári Péter, az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje, a Societas elnökhelyettese - közölte a Fidelitas elnöke, Ágh Péter szerdán Budapesten. A politikus Oroszvárinak a Facebook közösségi portálon megjelent egyik bejegyzésére hivatkozva állítja ezt.

Ágh szerint Oroszvári azt a bejegyzést írta be a Facebookra, hogy "Mennyei Atyám! Miután az elmúlt esztendőben kedvenc zenészemet, Michael Jacksont, kedvenc színészemet, Patrick Swayzet, kedvenc színésznőmet, Farrah Fawcettet és kedvenc írómat, Mario Benedettit magadhoz vetted, szeretném tudatni Veled, hogy kedvenc politikusom Orbán Viktor, és már február közepe van!!!" Ágh felszólította az MSZP-t, hogy határolódjon el Oroszvári Pétertől, kérjen bocsánatot, és léptesse vissza a jelöltet.

"Csak vicceltem, egy humoros bejegyzésnek szántam" - reagált az [origo] megkeresésére Oroszvári, aki megerősítette, hogy a bejegyzést ő írta. A szocialista politikus azt mondta, hogy "aznap több ismerősöm is kirakta üzenőfalára ezt a bejegyzést". Oroszvári nem bánta meg a tettét, azt állította "nem fog visszakozni, nem tett semmi olyat, ami elítélendő, de természetesen bocsánatot kér azoktól, akiket esetleg megbántott".

"Természetesen senki nem kívánja Orbán Viktor halálát, ezt a dolgot is csak a választások miatt fújták fel ennyire" - vélte Oroszvári, aki szerint "nincs ügy", és az MSZP politikusaitól egyelőre semmilyen szemrehányást nem kapott bejegyzése miatt. A szombathelyi politikus nem tartja indokoltnak visszalépését, szerinte nagyon nagy különbség van az ő vicce és Zuschlag Jánosé között, aki az után mondott le parlamenti mandátumáról, hogy tévéfelvétel készült róla, amint az auschwitzi áldozatok sorsán viccelődött.

Az [origo] megkereste Nyakó Istvánt, az MSZP szóvivőjét, aki annyit mondott, a párt országos szervezete közleményben fog reagálni Oroszvári bejegyzésére. A szombathelyi pártszervezet közleményben válaszolt Ágh bejelentésére: "egy mondás szerint a diktatúra ott kezdődik, ahol a rendszerből kiveszik a humorérzék" - olvasható a közleményben. A közlemény szerint "izzadtságszagú vállalkozás a bejegyzésből halálos fenyegetést kreálni". A közlemény azzal zárul: "hosszú és egészséges életet, de rövid és kevés kárt okozó politikai pályát kívánnak Orbán Viktornak".

A 27 éves Oroszvári a Vas megyei 5-ös számú választókerületben indul, és a szocialista párt országos listáján is megtalálható a neve, a 83. helyen.