Az MDF-nél kapott állást a rendőrökkel dulakodó Lengyel Zoltán

Vágólapra másolva!
Az MDF gazdasági igazgatója lett Lengyel Zoltán korábbi fideszes képviselő, aki tavaly novemberben mondott le mandátumáról. Lengyel még 2007-ben verekedett össze rendőrökkel egy közúti ellenőrzésen, emiatt ítélték el jogerősen. Korábban a képviselő kisegítette az MDF frakcióját, belépésével egy ideig elodázták a képviselőcsoport megszűnését.
Vágólapra másolva!

Lengyel Zoltán korábbi országgyűlési képviselő lett az MDF gazdasági irodavezetője - erősítette meg csütörtökön a Hír Televízió információját Pusztai Erzsébet pártigazgató. Pusztai szerint Lengyelt azért kérték fel a gazdasági ügyek intézésére, mert "célirányos végzettsége" van.

A korábban fideszes, majd független, illetve MDF-es Lengyel Zoltán november végén mondott le parlamenti képviselői mandátumáról, mert a Fővárosi Bíróság jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte rendőrök sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és becsületsértés miatt.

Lengyelt 2007 júliusában - még fideszes képviselőként - egy közúti ellenőrzés során a fővárosi Alagút utcában akarták igazoltatni a rendőrök, de nem voltak nála iratok, nem volt együttműködő, ezért a rendőrök elő akarták állítani a kapitányságra. Dulakodás alakult ki, eközben a képviselő és az egyik rendőr is megsérült. Lengyel és a rendőrök is feljelentést tettek, de csak a képviselő ellen emeltek vádat.

A történtek után a Fidesz-frakció kizárta Lengyelt, aki később az MDF képviselőcsoportjához csatlakozott, amivel akkor megmentette azt a megszűnéstől. Miután a frakció a kizárások miatt mégis megszűnt, ismét függetlenként dolgozott. Mivel a jogerős ítélet kihirdetésének napjától számított két évig büntetett előéletűnek minősül, nem maradhatott képviselő. Korábban, tavaly októberben Lengyel öngyilkosságot is megkísérelt. Akkor azt akkor nyilatkozta: az ellene folyó eljárás miatt "besokallt".