Jegelné a főpolgármesterjelölt-keresést az MSZP

Vágólapra másolva!
Az MSZP budapesti vezetése Horváth Csaba budapesti kormánybiztost jelöli főpolgármester-jelöltnek, Horváth ezért február végén lemond kormányzati posztjáról. Az MSZP elnöksége azonban egyelőre nem akarja eldönteni, ki legyen a párt főpolgármester jelöltje.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg Horváth Csaba budapesti kormánybiztost jelöli a február végi fővárosi küldöttértekezlet főpolgármester-jelöltnek, Horváth ezért le is mond kormányzati posztjáról - írja a Népszabadság.

Az MSZP budapesti szervezete a párt decemberi kongresszusa előtt el akarta fogadni a közgyűlési jelöltek névsorát és akkor nevezte volna meg a főpolgármester-jelöltet is, a pártelnök és az elnökség ennek elhalasztását kérte. A budapesti vezetés ezt akkor tudomásul vette.

A hét elején Lendvai Ildikó pártelnök - a lap szerint - ismét felvetette: jó lenne csak a választások után megnevezni a főpolgármester-jelöltet. A Népszabadság szerint a pártvezetés azért hagyná nyitva a kérdést, mert ha az MSZP a várakozásokhoz képest rosszabbul teljesít a parlamenti választáson, akkor a főpolgármester-jelöltnek olyan embert akarnak, aki többséget tud hozni a Fidesz jelöltjével szemben. A Népszabadság szerint konkrét jelöltek még ötletszinten sem merültek fel.