Kigyulladt egy családi ház Szalafőn - hatan szenvedtek füstmérgezést

Vágólapra másolva!
A szomszédos szórakozóhely vendégei mentettek ki egy házaspárt égő házukból a Vas megyei Szalafőn. A tűzben hatan füstmérgezést szenvedtek.
Vágólapra másolva!

Civilek mentettek ki egy idős házaspárt egy kigyulladt családi házból csütörtökön este a Vas megyei Szalafőn - közölte Kiss Péter, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese péntekre virradó éjszaka. Kiss Péter elmondta, a korábbi közlésével ellentétben nem önkéntes tűzoltók mentettek, hanem az égő házzal szembeni szórakozóhely vendégei közül négyen mentek be a házaspárért az épületbe.

A házaspár és a négy segítségükre segítő ember egyike szenvedett súlyos, három másik ember pedig könnyebb füstmérgezést. Az ügyeletes elmondása szerint mindezt egy belső parancsnoki vizsgálat derítette ki, mint ahogy azt is, hogy a mentőket sem a tűzoltók, hanem a ház lakói és a füstmérgezést szenvedett emberek értesítették.

Kiss Péter korábbi tájékoztatása szerint Szalafőn, a Templomszeren egy 130 négyzetméteres családi ház gyulladt ki csütörtök este, tetőszerkezetének egy része is leégett. A tűz okát még vizsgálják. Az oltásban hét tűzoltó fecskendővel vettek részt a zalaegerszegi és körmendi hivatásos tűzoltók, valamint az őket segítő körmendi és szalafői önkéntesek.