Vágólapra másolva!
Hamarosan elkészül a szakértői vélemény a pécsi egyetemen lövöldöző diák elmeállapotáról. A 23 éves fiút a hétvégéig vizsgálják az igazságügyi elmegyógyintézetben.
Vágólapra másolva!

A hétvégén befejeződik a pécsi lövöldöző, G. Ákos elmeállapotának megfigyelése; mivel azt nem lehet ismét meghosszabbítani, így elkészítik az orvos szakértői véleményt - mondta Papp Gábor, a gyanúsított ügyvédje pénteken. Mint mondta, a szakvélemény a diák "beszámíthatósági képességeivel kapcsolatban fog állást foglalni, és az nagyon fontos adata lesz az eljárás további részének".

A 23 éves gyanúsított a pécsi egyetem biofizikai intézetében 2009. november 26-án maroklőfegyverrel megölte egy csoporttársát, életveszélyesen megsebesített egy 19 éves fiatalembert, továbbá a lövöldözésben súlyos sérülést szenvedett egy 36 éves, laboránsként dolgozó férfi és egy 54 éves takarítónő.

A fiút az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították, majd a Pécsi Városi Bíróság januárban döntött arról, hogy G. Ákos elmeállapotát további egy hónapon át figyeljék meg. (A pécsi lövöldözésről szóló összes cikkünket itt megtalálja.)