Milliárdos a kár a leégett fővárosi párnagyárban

Vágólapra másolva!
Péntek hajnalban sikerült eloltani a tüzet a csütörtök este kigyulladt XV. kerületi párnagyárban, de az épület néhány helyen még reggel is parázslott. A teljesen kiégett csarnokot egy párna- és paplangyár használta, a kár milliárdos összegű is lehet.
Vágólapra másolva!

A tűzoltók hajnali fél 3 körül fejezték be az oltást a főváros XV. kerületében lévő Szántóföld utcában, ahol egy csarnok gyulladt ki - közölte a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője. Molnár Péter elmondta, hogy az 5000 négyzetméteres raktár és gyár teljes terjedelmében égett, és félő volt, hogy a lángok átterjednek egy közeli irodaépületre is.

A helyszínen 118 tűzoltó 35 autóval dolgozott, a tűz miatt az épület tetőszerkezete beomlott, így az épületbe még most sem lehet bemenni. A szakemberek még pénteken is dolgoznak a helyszínen, mert helyenként még parázslik az épület. Éjszaka csupán egy-két tűzoltóraj maradt a helyszínen felügyelni a területet, amely jelenleg is életveszélyes - tette hozzá a szóvivő.

A Billerbeck Budapest Kft. telephelye gyulladt ki, a raktárban párnák, paplanok, illetve az ezek töltéséhez szükséges anyagok kaptak lángra, de megsemmisült a gyártósor is, a kár az első becslések szerint milliárdos nagyságrendű. Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) ügyeletese szerint a tűzben nem sérült meg senki.