Tehetetlenek a hóban elakadt vonattal

Vágólapra másolva!
Vasárnap próbálják meg újra kiszabadítani azt a vonatot, ami szombat hajnalban akadt el Polgárdi és Csajág között. Az utasokat kihozták, de a szerelvényt és a kiszabadítására küldött mozdonyokat szinte eltorlaszolta a magas hó.
Vágólapra másolva!

Többszöri kísérlet után sem sikerült kihozni a hó fogságából a hajnalban Polgárdi és Csajág között elakadt vonatot és a kiszabadítására küldött mozdonyokat; a hó eltakarítására vasárnap reggel, az erős szél várható lecsillapodása után tesznek újabb kísérletet - közölte a Mávinform szombaton délután.

A Székesfehérvár-Tapolca vasútvonalon, Polgárdi és Csajág között még hajnalban akadt el a Balatonfüredről Székesfehérvárra tartó motorvonat. A vonat 15 utasát még reggel a polgárdi önkéntes tűzoltó egyesület tűzoltóautóval beszállította Polgárdi-ipartelep állomásra, ahol ételt és teát kaptak. Később a rendőrség elszállította őket Székesfehérvárra.

A MÁV Zrt., valamint a tűzoltóság és a katasztrófavédelem munkatársai kora reggel óta küzdöttek a kétméteresnél nagyobb hótorlaszokkal, de nem sikerült a vonatot kihozni a hó fogságából. Ötven ember dolgozott a hó eltakarításán, de még a hómaróval felszerelt Unimoggal sem sikerült megtisztítani a pályát a hóakadálytól.

Ezért a Székesfehérvár-Tapolca vonalon, Balatonkenese és Székesfehérvár között szünetel a vonatforgalom. A Tapolca felől érkező vonatokat Balatonkenesénél visszafordítják, a Budapest-Déli pályaudvarról a Balaton északi partja felé, Tapolcára közlekedő vonatokat pedig Székesfehérvárról indítják vissza.

Tapolca-Székesfehérvár-Budapest-Déli pályaudvar között tehát részlegesen, de menetrend szerint közlekednek a vonatok. A Mávinform tájékoztatása szerint vonatpótló autóbuszok sem tudnának közlekedni a térségben, mivel a közút is sokfelé járhatatlan. Ezért azt tanácsolják, hogy akik tehetik, halasszák el utazásukat Tapolca és Székesfehérvár között.