Vágólapra másolva!
Számítógépes hiba miatt tűntek el érettségivel és felvételivel kapcsolatos adatok az Educatio Kft. vizsgálata szerint - közölte az Oktatási Hivatal. Több iskolát is érintett a probléma, ami a hivatal szerint a diákok számára semmilyen hátrányt nem okozott.
Vágólapra másolva!

Az érettségi- és felvételiadatok február 4-én éjszaka tűntek el az Educatio Kft. számítógépes rendszeréből - számolt be róla elsőként az [origo]. A probléma miatt vizsgálatot indított az adatokat kezelő Educatio Kft, és ez Bakonyi László, az Oktatási Hivatal elnöke szerint azt állapította meg, hogy egy hardverhiba vezetett az adatok eltűnéséhez, ezért kellett az adatokat visszatölteni. Külső behatolás nem történt, az oldalt nem törték fel - közölte az MTI-vel Bakonyi.

Azóta a mentési folyamatot átgondolták, és újabb és újabb módszerek alkalmazásával igyekeznek megelőzni az ilyen eseteket, hogy ne kelljen újból adatvisszatöltést végrehajtani - mondta Bakonyi, hozzátéve, hogy becslések szerint mintegy kétezer diák adatait érintették a történtek. Ennek fele az érettségi- és fele a felvételijelentkezés. Országos jelenségről volt szó, gimnáziumokat, szakközépiskolákat egyaránt érintett az eset - magyarázta.

Bakonyi már korábban beszélt arról, hogy a leadott érettségi-felvételi jelentkezések érvényesek, egyetlen diákot sem érhet hátrány a történtek miatt. Hozzátette, a diákoknak, szülőknek nincs teendőjük, az iskoláknak kellett ismét elküldeniük az adatokat. Azoknak jelentett mindez többletmunkát, akik az adatokat rögzítik.