Bár Magyarország és Thaiföld közt nincs kiadatási egyezmény, idén már a harmadik magyar bűnözőt adták ki a thai hatóságok. A kedden hazahozott férfi egy kecskeméti diszkóban sebesített meg társaival együtt életveszélyesen két embert.

Hazahoztak kedden Thaiföldről egy 40 éves férfit, akit nemzetközi elfogatóparancs alapján még tavaly decemberben fogtak el a délkelet-ázsiai országban. A férfi a gyanú szerint tucatnyi társával még 2008 őszén egy kecskeméti diszkóban támadt két vendégre és két biztonsági őrre, közülük kettőt életveszélyesen, másik kettőt súlyosan megsebesített.

Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője hétfő este az MTI-vel azt közölte, hogy a férfit több emberen elkövetett emberölési kísérletben való részvétel miatt körözték. Átadását több mint egy hónapig szervezte a magyar és a thaiföldi rendőrség, illetve a magyar igazságügyi és a külügyi tárca.

Ügyének azért van jelentősége, mert Thaiföld és Magyarország között nincs kiadatási egyezmény. Ennek ellenére az idén ez a harmadik eset, hogy nemzetközi elfogatóparancs alapján kiadják a távol-keleti országban kézre kerített magyar gyanúsítottat.