21 kórházban még mindig látogatási tilalom van az influenza miatt

Vágólapra másolva!
Még 14 városban van részleges vagy teljes látogatási tilalom az infleunzás fertőzések megelőzése miatt. A fővárosban négy kórházban teljes a zárlat.
Vágólapra másolva!

Az ÁNTSZ honlapján szereplő, a hétfői állapotot rögzítő lista szerint szerint egyáltalán nem lehet látogatni a fővárosi Bethesda Gyermekkórházat, a Szent István és a Szent László Kórházakat és a Semmelweis Egyetem valamennyi, 26 klinikáját. Ez utóbbinál azonban kivételt tesznek a gyermekét folyamatosan ápoló szülőknél, illetve a végstádiumban lévő betegek hozzátartozóinál, amennyiben nem influenzásak, de nekik is orr-szájmaszkot, valamint védőruhát kell viselniük a klinikán. Szintén általános a látogatási tilalom a mezőtúri és a váci kórházban.

Budapesten további négy kórházban van részleges látogatási tilalom. Főleg az intenzív, a szülészet-, nőgyógyászati, az újszülött, csecsemő és gyermekosztályokon korlátozzák a hozzátartozók látogatását. Vidéken 13 kórházat érint a részleges látogatási tilalom: Miskolcon, Sátoraljaújhelyen, Berettyóújfalun, Egerben, Mezőtúron, Salgótarjánban, Balassagyarmaton, Kistarcsán, Vácon, Nyíregyházán, Fehérgyarmaton, Szekszárdon és Dombováron.

Az ÁNTSZ listáján szerepel a debreceni Kenézy Kórház is, ahol január 14-én rendeltek el részleges látogatási tilalmat, de hétfőn feloldották ezt. A kórház vezetősége ennek ellenére továbbra is arra kéri a betegek hozzátartozóitól, hogy a központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályon, valamint a szülészeti és nőgyógyászati osztályon és a klinikai farmakológiai, infektológiai és allergológiai intézetben a látogatásokat rövid időre korlátozzák, és a betegekhez lehetőleg csak egy-egy látogató érkezzen.