Diáktársait zsarolta egy baktalórántházi diák

28 diáktársát zsarolt meg két hát alatt egy 17 éves daktalórántházi diák. A zsaroló elsős diákoktól szedett pénzt, amiért cserébe védelmet ígért nekik. A tanulót a rendőrség őrizetbe vette.

Védelmi pénzt szedett egy zsaroló diák kollégiumi társaitól Baktalórántházán, a 17 éves tanulót a rendőrség őrizetbe vette - közölte kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőr-főkapitányság.

A nyomozás a baktalórántházi középiskola igazgatójának feljelentése alapján indult meg. Ezt követően derült ki, hogy a gyanúsított 28 kollégistát zsarolt meg. A rendőrség szerint a 17 éves fiú január végén került az iskolába, és az elsős diákoktól szedett pénzt, amiért cserébe védelmet ígért nekik. Azzal fenyegetőzött, ha nem fizetnek, megverik őket. A tarifa havonta ezer forint volt, fél évre kedvezményesen kétezer forint.

A gyanúsított nyilvántartást vezetett, amely szerint két hét alatt 28 diákot zsarolt meg. A rendőrség kezdeményezi a bíróságnál a zsarolás bűntettével gyanúsított fiatalkorú előzetes letartóztatását.

KAPCSOLÓDÓ CIKK