Bajnai szigorítaná a fegyvertartás szabályait

Vágólapra másolva!
Bajnai Gordon kormányfő az elmúlt hónapok lövöldözésire hivatkozva szigorítaná a fegyverhez jutás és a fegyverhasználat szabályait, ennek érdekében megkérte Forgács Imre igazságügyi és rendészeti minisztert, hogy dolgozza ki fegyvertartásról szóló törvény módosítását.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök azt kérte Forgács Imre igazságügyi és rendészeti minisztertől, hogy napokon belül készítse el a fegyvertartás szabályainak szigorítására vonatkozó javaslatát; a kormányfő erről csütörtökön, a rendőrség évértékelő értekezletén beszélt.

"Az elmúlt hónapok tragikus, vagy majdnem tragikus lövöldözései arra hívták fel a figyelmet, hogy Magyarországon szigorítani kell a fegyverhez jutás és a fegyverhasználat szabályait is. Nem engedhetjük, hogy közveszélyes elmebetegek kezében, sportolásra hivatkozással, gyilkolásra alkalmas fegyverek legyenek" - fogalmazott a miniszterelnök.

Bajnai azt mondta, hogy arra kérte a minisztert, napokon belül tegyen javaslatot arra, hogy a jövőben "közveszélyes őrültek, elmebetegek se sportra, se másra hivatkozva" ne juthassanak fegyverhez. Bajnai újságírói kérdésre később azt közölte, hogy az a céljuk, hogy napokon belül egy ilyen rendeletet meghozzanak.