Három ügyvédnél tartottak házkutatást a BKV-ügy miatt

Vágólapra másolva!
A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság házkutatást tartott három ügyvédnél a Budapest Airportnál és a BKV-nál felmerült korrupciós üggyel kapcsolatban, a rendőrség szerint mindhárom ügyvéd szorosan kapcsolódik az őrizetben lévő R-V. Krisztinához és Sz. Györgyhöz.
Vágólapra másolva!

Három ügyvédnél tartott házkutatást csütörtök hajnalban a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) a Budapest Airportnál és a BKV-nál felmerült korrupciós üggyel kapcsolatban - közölte az RRI az MTI-vel.

A három ügyvéd a rendőrség szerint szorosan kapcsolódik a decemberben őrizetbe vett R-V. Krisztinához és Sz. Györgyhöz. A gyanú szerint a Budapest Airport, illetve a BKV volt jogi igazgatói - anyagi ellenszolgáltatás fejében - olyan külsős, a baráti körükhöz tartozó ügyvédi irodákkal kötöttek szerződést, akik alvállalkozóikon keresztül az elvégzett, vagy éppen el nem végzett munka díjának többszörösét számlázták ki. Az előre egyeztetett pénzösszegeket később visszajuttatták a két jogi igazgató részére - olvasható az RRI közleményében.

Alaposan feltételezhető, hogy az ügyvédi szolgáltatás mögött tényleges munkavégzés nem állt, vagy lényegesen kevesebb, mint amely a kiállított számlákon szerepel - írta az RRI. Sz. Györgyöt december elején vette őrizetbe a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI), amikor egy mélygarázsban tízmillió forintot, a rendőrök szerint vesztegetési pénzt vett át. A rendőrség ugyanekkor vette őrizetbe R-V. Krisztinát is.

A BKV csütörtöki közleménye szerint a cég Belső Kontroll Igazgatósága által lefolytatott vizsgálat szerint nyolc cég szerződésével kapcsolatban merült fel a gyanú bűncselekményekre, ezért Kocsis István vezérigazgató ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a BRFK-nál.