Fenyegetésekre hivatkozva lépett vissza egy MDF-jelölt

2010.02.18. 10:18

A politika által teremtett hisztérikus légkörre és az őt ért folyamatos támadásokra hivatkozva visszalépett egyéni képviselőjelöltségétől a Pest megyében indított MDF-es Véghelyi Balázs.

Visszalépett egyéni képviselőjelöltségétől a Pest megyei 8-as számú választókerületben MDF-es színekben indított Véghelyi Balázs.

A párton kívüli 27 éves író, költő úgy fogalmaz az MTI-hez eljuttatott közleményében, hogy "Magyarországon a választások kívülről mesemondó versenyhez, belülről gengszterregényhez hasonlítanak. Az életellenes bürokrácia határait ma kizárólag a politikai és gazdasági hatalom birtokosainak érdekei szabják ki, miközben barátságok és jószomszédi viszonyok mennek tönkre a politika által gerjesztett, hisztérikus légkörben."

Visszalépése további okaként Véghelyi Balázs az őt ért folyamatos támadásokat jelölte meg. Mint írja, telefonon többször is megfenyegették, interneten rágalmakat zúdítottak rá, sőt, a neki ajánlószelvényeket gyűjtőket is atrocitások érték.

"Én kizárólag azokat az értékeket tudom hitelesen képviselni, amelyeket eddigi megnyilatkozásaimban és könyveimben közzétettem. A választási kampány során is ezekhez ragaszkodtam, de (...) a háborúban hallgatnak a múzsák" - fogalmaz közleményében Véghelyi Balázs.

KAPCSOLÓDÓ CIKK