Vágólapra másolva!
A hatalmas köd miatt több baleset is történt a 451-es főúton Kiskunfélegyháza és Csongrád között. A kora hajnali első baleset után egy tűzoltóautó és egy busz hajtott az árokba, egy rendőrt pedig elgázolt egy kamion. Három ember súlyosan megsérült.
Vágólapra másolva!

A 451-es főúton Kiskunfélegyháza és Csongrád között kora reggel történt az első baleset. A rendőrség már akkor figyelmeztetett, mert a térségben nagy volt a köd, és a baleset egy beláthatatlan kanyarban történt.

Az első balesetet egy Mercedes típusú személyautó okozta, amely az erős köd ellenére egy tréler előzésébe kezdett. A manővert azonban már nem tudta befejezni, és frontálisan ütközött egy szemből érkező kamionnal. A Mercedesben utazó két ember súlyosan megsérült. A baleset miatt a rendőrség lezárta a főutat.

A helyszín előtt egy román busz sofőrje a ködben későn vette észre az álló kocsisort, ezért, hogy elkerülje az ütközést, az árokba hajtott az autóbusszal. Ugyanígy járt egy, a balesethez siető tűzoltóautó is, a sofőr itt is az árokba hajtott a megkülönböztető jelzéseit használó járművel.

Sem a buszon, sem a tűzoltóautóban senki sem sérült meg. Súlyosan megsérült viszont egy rendőrnő, őt egy német kamion gázolta el, mert a sofőr későn vette észre a hatalmas ködben a forgalmat terelő egyenruhást. A rendőrnő már nem tudott a kamion elől elugrani, így a teherautó elgázolta - közölte Tuczakov Szilvána őrnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A sérülteket a szentesi kórházba szállították.

A balesetsorozat helyszínén teljes útlezárás volt a műszaki mentés idejére, a forgalmat Bokrosnál és Gátérnál terelték el.

Újabb baleset a 451-esen

Délután negyed 1 után közölte a rendőrség, hogy a 451-es úton újabb baleset történt, azonban ezúttal a Csongrád és Szentes közötti szakaszon. Egy autó teherautót előzött, de nem tudta befejezni a műveletet: a szembejövők miatt a teherautó felé fordította a kormányt. Emiatt nekiütközött a teherautónak, megpördült és az árokba vágódott. Ebben a balesetben az autó sofőrje sérült meg könnyebben.

A köd időközben feloszlott, "verőfényes napsütés van a környéken", de a referens azt mondta az [origo]-nak, hogy a közeli M5-ös autópályán, és egyes odavezető útszakaszokon "még tejköd van". A szóvivő azt tanácsolta az autósoknak, hogy ha ilyen szakaszra érnek, semmiképp se kezdjenek előzésbe, és használják a ködfényszórót.