Ellentmondások Veres János makaói útja körül

Vágólapra másolva!
Egymásnak ellentmondó magyarázatok vannak arról, hogy miért tartózkodott Veres János kormánybiztos és titkárságvezetője tavaly decemberben Makaóban. Az utazásról a Blikk számolt be. Veres kitérő választ adott a lapnak, titkárságvezetője szerint az európai és a magyar szocialisták küldték őket oda, a pártok azonban erről nem tudnak.
Vágólapra másolva!

Veres János egykori pénzügyminiszter és Dobolyi Alexandra egykori európai parlamenti képviselő sétál egy ázsiai város utcáján - ez látható azon a fotón, amelyet a Blikk közölt pénteken. A lap szerint a fotó tavaly decemberben készült a Kínához tartozó, szerencsejáték-iparáról ismert Makaón.

Veres jelenleg a keleti kapcsolatokért felelős kormánybiztos, de a miniszterelnök várhatóan őt jelöli a londoni Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank alelnökének. A szintén MSZP-s Dobolyi tavaly júniusig az Európai Parlament tagja volt, azóta pedig Veres titkárságvezetőjeként dolgozik.

A makaói útról ellentmondásos nyilatkozatokat közöl a Blikk. Veres János kitérő választ adott a lapnak: közölte, hogy ha a Miniszterelnöki Hivatal hivatalos utaslistáján nem szerepel, akkor az azt jelenti, hogy nem volt külföldön.

Dobolyi viszont megerősítette, hogy mindketten Makaón jártak. Azt mondta, hogy Makaó Kínához való visszacsatolásának 10 éves évfordulójára utaztak az ázsiai városba. "Én az Európai Szocialista Pártot képviseltem, mivel elnökségi tag vagyok, Veres János pedig az MSZP-t képviselte, mivel ő ott elnökségi tag" - idézte a lap Dobolyit. A titkárságvezető szerint az egész rendezvényt a kínai kommunista párt szervezte, amire az európai pártcsaládokat is meghívták.

A Blikknek ugyanakkor az Európai Szocialista Párt szóvivője azt mondta, hogy ők senkit nem küldtek a Makaóban rendezett ünnepségre. Az MSZP szintén azt közölte a lappal, hogy részükről senki nem járt Makaóban.