Levélben próbálták kimenteni a tilosban parkoló minisztert

Vágólapra másolva!
Főosztályvezetője levélben kérte az önkormányzattól a tilosban parkoló Hónig Péter közlekedési miniszter büntetésének elengedését - írja a Magyar Nemzet. Hónig szerinte a sok hó miatt nem tudott szabályosan parkolni a II. kerületben. A miniszter közölte, kifizeti a bírságot.
Vágólapra másolva!

Megbüntették Hónig Péter közlekedési, hírközési és energiaügyi minisztert, mert tilosban parkolt a II. kerületben még február elején - írja a Magyar Nemzet online kiadása. Ezt követően Hónig főosztályvezetője levelet írt az önkormányzatnak, amelyben azt kérte, hogy engedjék el a miniszter bírságát.

Főosztályvezetője szerint Hónig február 5-én késő este a hó miatt nem talált parkolóhelyet, és emiatt kényszerült arra, hogy tilosban álljon meg a közlekedési minisztérium közleménye szerint. A Magyar Nemzet szerint emiatt írt levelet Hónig főosztályvezetője a kerületi önkormányzatnak, és ebben arra hivatkozik, hogy a miniszternek van érvényes parkolási engedélye a II. kerületben. A levél is megemlíti a parkolást lehetetlenné tevő havat, kijelentve, hogy Hónig emiatt "kényszerült arra, hogy megállni tilos tábla alatt álljon meg".

A tárca a Magyar Nemzettel azt közölte, hogy Hónig elismerte felelősségét, és befizeti a bírságot. A miniszter emellett megkérte a Központi Szolgáltatási Főigazgatóságot, hogy tegye meg észrevételeit az eset miatt a kerületnél.