Ellógott a házi őrizetből a Koszi-klán egyik tagja

Vágólapra másolva!
Nem találták otthon a rendőrök K. Ferencet, a Koszi-klán néven ismert bűnszervezet egyik tagját, amikor azt ellenőrizték, betartja-e a házi őrizet szabályait. K.-t emiatt ismét előzetes letartóztatásba helyezték.
Vágólapra másolva!

Újra előzetes letartóztatásba helyezte a Pest Megyei Bíróság K. Ferencet, a Koszi-klán egyik tagját, mert megszegte a házi őrizet szabályait - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken. K. Ferencet azért helyezték korábban házi őrizetbe, mert előzetes letartóztatásának ideje elérte a három évet.

Ellenőrzését az érdi rendőrök látták el, akik az egyik ellenőrzés során nem találták meg előzetesen bejelentett tartózkodási helyén. A rendőrök ezt jelezték a bíróságnak, amely elrendelte újbóli előzetes letartóztatását.

K. Ferenc ellen emberölés miatt folyik eljárás. A Koszi-klán büntetőpere 2008. április 1-jén indult a Pest Megyei Bíróságon. A Pest Megyei Főügyészség a diósdi kettős gyilkosság, a budapesti Egér úton és a Szerémi úton pénzszállító autók ellen végrehajtott fegyveres támadások, két bankrablás, a százhalombattai olajlopások ügyében, illetve más bűncselekmények miatt összesen harmincnyolc ember ellen emelt vádat, még 2007 szeptemberében.

K. Ferenchez hasonló módon, három év előzetes letartóztatás után került házi őrizetbe M. Róbert, a fekete sereg nevű bűnszervezet létrehozásával vádolt férfi. M. Róbert január közepén megszökött a házi őrizetből (erről részletesen itt olvashat).