Megromlott egészségi állapota miatt lemondott tisztségéről Horváth György, a Veszprém Megyei Bíróság elnöke. Horváth tizennyolc éve állt a Veszprém Megyei Bíróság élén, elmondása szerint Baka András, a Legfelsőbb Bíróság elnöke azt mondta a távozása hírére: a hazai igazságszolgáltatás "egy erős oszlopa dől ki".

Lemondott tisztségéről a Veszprém Megyei Bíróság elnöke, Horváth György, aki döntéséről vasárnap este számolt be. Közölte, hogy távozásáról a múlt héten levélben értesítette Baka Andrást, a Legfelsőbb Bíróság és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnökét, valamint saját helyetteseit és megyei bírótársait is. Horváth azt mondta: Baka András telefonon felhívta őt, és sajnálatát fejezte ki a lemondása miatt, szerinte távozásával a hazai igazságszolgáltatás "egy erős oszlopa dől ki".
   
Horváth hozzátette: nem könnyen hozta meg a döntést, amelyet elsősorban megromlott egészségi állapotával indokolt. Lelkileg és fizikailag is nagyon megviselte ikertestvére, Horváth Balázs, az Antall-kormány egykori miniszterének négy évvel ezelőtti halála, azóta nagyon gyakran betegeskedett - jegyezte meg. "A csúcsra már jó ideje felértem, innét csak lefelé vezethetett volna az utam" - mondta a 68 éves bíró, aki elmondása szerint nem akarta megvárni, amíg mások mondják neki, hogy talán nem kellene már tovább dolgoznia.     
    
Horváth a tisztségéről 2010. december 31-ével mondott le, de az utolsó munkanapja április 30-án lesz. Azt követően, az év végéig, helyettesei látják el a megyei bíróság vezetését. Ő maga hat hónapot munkavégzés alóli felmentéssel, kettőt pedig szabadsággal tölt. A tisztségre az OIT pályázatot ír majd ki - tette hozzá.     
   
Horváth György 1965-ben kezdte a hivatását, mindvégig polgári bíróként dolgozott. Tizennyolc éve állt a Veszprém Megyei Bíróság élén; négyszer választották újra a tisztségre.