Dulakodott egy beteg egy fővárosi kórházban

Vágólapra másolva!
Súlyos sérüléseket okozott egy fővárosi kórház dolgozójának egy külföldi beteg, aki maga is sérülésekkel érkezett a kórházba. A kiérkező rendőr járőröket is lökdösni kezdte, végül bilincsben vitték be a kerületi kapitányságra.
Vágólapra másolva!

Csonttörést és nyílt ficamot okozott egy külföldi állampolgár a főváros VIII. kerületében található baleseti központ egyik alkalmazottjának - közölte Melly András, a kórház ügyeletes orvosa kedden. A rendőrség szerint a férfi a kiérkező járőröket is lökdöste, ellene hivatalos személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Melly András elmondta, hogy a külföldi férfi könnyebb sérülésekkel érkezett a kórházba, miután egy dulakodásba keveredett. Nem akarta kivárni a sorát, nekitámadt az egyik kórházi alkalmazottnak, egy asszisztensnek, akinek súlyos sérüléseket okozott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közlése szerint a férfi indulatosan viselkedett, szidalmazta a kórház biztonsági alkalmazottját, az orvosokkal kötekedett, és akadályozta a betegellátást. A kiérkező rendőröket többször szidalmazta, a járőrpár női tagját fellökte, annak férfi társát a falhoz lökte. A dulakodó férfit végül az erősítésnek hívott rendőrök fékezték meg, és megbilincselve a kerületi kapitányságra vitték.

A további eljárást hivatalos személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt a Budapesti Nyomozó Ügyészség folytatja le - tette hozzá a rendőrség, amely a férfi állampolgárságát nem közölte.