Családjuk miatt nem mehetnek haza a tbc-s faddi gyerekek

Vágólapra másolva!
A helyi gyámügy úgy döntött, hogy nem mehetnek haza a kórházból a tbc-s faddi gyerekek, mert családi körülményeik nem alkalmasak az otthoni kezelésre - írja a Magyar Nemzet egy helyi önkormányzati képviselőre hivatkozva. A képviselő szerint a gyámügy attól tart, hogy a gyerekeknek otthon nem adnák be a gyógyszereket.
Vágólapra másolva!

Hiába nem fertőzőek, mégsem mehetnek haza a kórházból azok a faddi gyerekek, akik tbc gyanúja miatt kerültek a mosdósi tüdőkórházba - írja a keddi Magyar Nemzet. A napilapnak Bényi András helyi önkormányzati képviselő azt mondta: a helyi gyámügy döntött úgy, hogy a kilenc gyerek nem adható haza, mivel az otthoni körülményeik a gyámügy szerint nem alkalmasak az otthoni kezelésre.

A képviselő szerint a gyermekvédelmi szakemberek attól tartanak, hogy a gyerekeknek otthon nem adnák be a megfelelő gyógyszereket, így állapotuk súlyosbodhatna. Bényi hozzátette, hogy a súlyosan fertőző hétgyerekes családanya többször is veszélyeztette a gyerekeket, amikor hazaszökött a kórházból, a szintén hordozó, de nem fertőző apa pedig az erre a célra kapott önkormányzati segély ellenére nem vitte el vizsgálatra őket.

Major Tamás, a mosdósi kórház orvosa a Teol.hu-nak azt mondta, hogy a gyerekek jól vannak, nem fertőznek, de ennek ellenére három hónapos megfigyelés alatt tartják őket, hogy ellenőrizzék, nem alakul-e ki náluk a fertőzés.

A megbetegedések miatt pénteken megkezdődik a faddiak kötelező tüdőszűrése. Áprilistól egész Tolna megyében elrendelték a kötelező tüdőszűrést.