Pendrive-on tárolhatta a BKV informatikai igazgatója a politikai kéréseket

Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet értesülése szerint egy kisméretű számítástechnikai eszközön gyűjtötte a BKV letartóztatott informatikai igazgatója az állítólagos bizonyítékokat arra, hogy politikai kérések érkeztek hozzá. A BKV korábbi vezetőjének ügyvédje vasárnap jelentette be, hogy védence teljes körű vallomást kívánt tenni.
Vágólapra másolva!

A BKV előzetes letartóztatásban lévő informatikai igazgatója, F. Zsolt egy kisméretű hordozható adathordozón tárolta a politikai kéréseket állítólag bizonyító hang- és képfelvételeket - írja a keddi Magyar Nemzet. A lap nem közölte, honnan származik értesülése.

A napilap úgy tudja, hogy a kérések elsősorban Hagyó Miklós korábbi főpolgármester-helyetteshez kapcsolódtak, és F. a lap szerint abból a célból rögzítette az anyagokat, hogy biztosítsa saját büntetlenségét a gyanús ügyek kirobbanása esetére. Az öngyújtó méretű számítástechnikai eszközön belső feljegyzések, BKV-szerződések képfelvételeit tárolta, valamint telefonbeszélgetések hanganyagait - írja a Magyar Nemzet.

Az informatikai igazgató decemberben megszökött, de február 3-án Szegeden elfogták a rendőrök. "Gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel, bűnszövetségben elkövetett vesztegetés" miatt indult eljárás ellene.

A Magyar Nemzet már pénteken arról írt, hogy F. felvételeket készíthetett politikai kérésekről. Kádár Judit, F. védője ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta a napilapnak. Az ügyvéd szerint ha valóban léteznek is ilyen felvételek, azok létének vagy nemlétének semmi köze nincs és nem is lehet az ügyhöz. Kádár Judit vasárnap jelentette be, hogy védence ártatlannak vallja magát, és teljes körű vallomást kíván tenni.

A BKV ügyeiről szóló további cikkeinket itt olvashatja.