Fegyelmit kap a mozgássérültek helyén parkoló rendőr

Vágólapra másolva!
Mozgássérültek számára fenntartott parkolót foglalt el szolgálati autójával egy Vas megyei rendőr Szombathelyen. A rendőr ellen a megyei rendőrkapitány fegyelmi eljárást indított, miután egy járókelő lefotózta a szabálytalanul parkoló autót.
Vágólapra másolva!

Fegyelmi eljárás indul az ellen a szombathelyi rendőr ellen, aki rendőrségi autójával mozgássérültek számára fenntartott helyen parkolt - írja a Vas Népe megyei hírlap. A szabálytalanul parkoló rendőrt egy járókelő fotózta le, a fotókat a lap juttatta el a rendőrségnek.

Az újság szerint a rendőrségi autót február 19-én, pénteken reggel fotózták le a szombathelyi Barátság utcában, ahol általában a piacra érkező bevásárlók parkolnak. A fekete gépkocsi ablakában a sofőr a Vas Megyei Rendőr-Főkapitányság igazolványát hagyta ott, amely szerint a kocsi a rendőrség szolgálati járműve. Ez ugyanakkor nem jogosítja fel arra, hogy a mozgássérülteknek fenntartott parkolót elfoglalja.

Szalai Ferenc, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense a fotóra reagálva közölte, hogy a megyei rendőrkapitány fegyelmi eljárást kezdeményezett a kolléga ellen. A szabálytalanul parkoló rendőrnek a szabálysértésért is felelnie kell majd.

A sajtóreferens szerint a szombathelyi rendőrök akciók keretében visszatérően ellenőrzik a mozgássérülteknek fenntartott parkolókat, ennek ellenére a képet beküldő állampolgártól várják azokat a fotókat is, amelyeken ugyanitt más "civil, nem civil" szabályszegők járműveit ábrázolják - írja a Vas népe.