Jobbikos rendezvény miatt is erősít a rendőrség Vác környékén

Vágólapra másolva!
A Jobbik egyik képviselője tart lakossági fórumot a Váctól nem messze eső Csörögön szerda délután, amikorra fokozott rendőri ellenőrzést rendeltek el Vácra és környékére. A rendőrség szerint a fokozott rendőri ellenőrzést nemcsak a rendezvény idejére szól, közlekedési akciót is tartanak egész nap.
Vágólapra másolva!

A Jobbik egyik képviselőjelöltje, Bedéné dr. Balogh Róza lakossági fórumot tart szerda délután hat órától a csörögi művelődi központban - közölte szerda reggel Király András, a Jobbik szóvivője az [origo]-val. Részben emiatt rendelhetett el fokozott rendőri ellenőrzést a Csörögtől mindössze hét kilométerre eső Vácra és környékére a váci rendőrkapitány.

Kedden az MTI-nek Latorovszki Gábor, a váci rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője azt mondta, hogy elsősorban egy környékbeli községbe bejelentett politikai rendezvény indokolta a kapitányság alá tartozó, teljes területre kiterjedő ellenőrzést. Latorovszki szerdán az [origo]-nak már azt mondta nem csak a rendezvény idejére szól az intézkedés: egész nap közlekedési akciót is tartanak, reggel pedig egy körözési akció is volt.

Az akciót a váci rendőrkapitány a közrend, a közbiztonság, valamint a közlekedés biztonságának javítására és a jogsértő cselekmények megakadályozására rendelte el. A Pest Megyei Rendőrkapitányság szóvivője, Beluzsárné Belicza Andrea szerint a politikai rendezvénytől függetlenül többször előfordul, hogy az elkövetett bűncselekmények száma miatt, illetve a közlekedési balesetek megakadályozása érdekében fokozott rendőri ellenőrzést rendelnek el egyes településeken.