Felfüggesztettet kért az ügyész a széttépett kisfiú anyjára

Vágólapra másolva!
Felfüggesztett börtönbüntetést kért az ügyész szerdán a monorierdői kisfiú halála miatt indult perben. A család kutyái 2007-ben marcangolták halálra a kétéves kisfiút, a szülők elásták a holttestet, és azt állították, eltűnt a gyerekük. A perben csütörtökön születhet ítélet.
Vágólapra másolva!

Az ügyész felfüggesztett fogházbüntetést, az ügyvéd azonban az anya felmentését kérte a kutyatámadás áldozatává vált monorierdői kisfiú halála ügyében szerdán a Pest Megyei Bíróságon.

A család kutyái 2007-ben halálra marcangolták T. Dominiket, akinek a földi maradványait a szülők a közelben elásták. Az anya sokáig eltűnési ügyként állította be a történteket, később azonban bevallotta, hogy nem egy margitszigeti sétán tűnt el a kisfia, hanem kutyatámadás áldozatává vált.

Az ügyész a szerdai tárgyaláson a veszélyes eb tartására vonatkozó vádpont ejtését javasolta, így a szülők nagy valószínűséggel mentesülnek a halmazati büntetéstől. Az ügyész az anya esetén felfüggesztett fegyházbüntetést, az apára pénzbüntetés kiszabását kérte.

Az anya ügyvédje szerint védence nem követett el bűncselekményt. Védőbeszédében az ügyvéd azt mondta: az anya születésétől kezdve mindent megtett a kisfiú biztonságáért, a kutyatámadás idején azonban egy pillanatra nem figyelt, és ez vezetett a tragédiához. Szerinte nem bűncselekmény, hanem baleset történt, ezért kéri az asszony felmentését.

Csütörtökön az utolsó szó jogán a vádlottak mondhatják el érveiket, majd a bíróság ítéletet hirdet.