Leleplező cikk miatt perel a motorversenypályát építő ingatlanvállalkozó

Vágólapra másolva!
Rágalmazás miatt indított pert az Index.hu ellen, és zsarolás miatt is feljelentést tett Kovács Bence János, a sávolyi Balatonring motorversenypálya építésében is résztvevő Grupo Milton tulajdonosa. Kovács szerint rivális üzleti körök akarják lejáratni az Index és a Lehet Más a Politika felhasználásával.
Vágólapra másolva!

Zsarolás miatt büntetőfeljelentéseket tett, valamint rágalmazás miatt 100 millió forint kártérítési pert indított az Index.hu ellen csütörtökön Kovács Bence János, a sávolyi Balatonring motorverseny-pálya építésében is résztvevő Grupo Milton tulajdonosa. Kovács szerint ingatlanban és autó-motorsportban érdekelt üzleti körök folytatnak ellene szervezett lejárató kampányt, amelyben eszközként használják fel az Index róla több cikket is megjelentető újságíróját és a Lehet Más a Politikát (LMP), amelynek programjában szerepel a Grupo Milton egy másik beruházásának, a pátyi golffalu megvalósításának a megakadályozása.

Kovács, aki egy összeállítás szerint a 10-ik leggazdagabb magyar 54 milliárdos vagyonnal, csütörtökön sajtótájékoztatón mutatott be egy felvételt, amelyen egy meg nem nevezett kft. nevében beszélő illető azt állítja, hogy ha kapnak 30 millió forintot, akkor leállítják a Kovács ellen tavaly november óta megjelenő írások folytatódását, mert az újságíró "fogható". De ha nem kapnak pénzt, akkor további adatokat hoznak nyilvánosságra róla. A telefonáló arról is beszél, hogy a pénzt egy "ma parlamenten kívüli, de a mostani választásokon oda igyekvő párt részére" adja át. Mint elmondta, az említett párt honlapján is olvasható, hogy ellenzi a beruházást (ez az LMP programjában szerepel). Kovács szerint ő nem fizetett, és ezután jelent meg róla az Indexen pár napja egy cikk.

Az indexes cikk Kovács Bence János ingatlancégének hátterét igyekszik feltárni, és a sávolyi versenypálya-építéshez 15 milliárd forintos állami garanciás hitel szerződésének aláírására váró nagyvállalkozó korábbi karrierjét és zűrös ügyeit boncolgatja.

A Lehet Más a Politika csütörtökön közleményben reagált Kovács állításaira. A párt szerint ők szakmai érvek alapján kifogásolják a sávolyi pálya megépítését csakúgy, mint a pátyi, vagy korábban a sukorói King's City beruházást. Az LMP szerint a Kovács feljelentése alapján induló rendőrségi vizsgálat tisztázni fogja őket. A párt egyúttal felkérte a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgatóját, hogy hozza nyilvánosságra a motorversenypálya megépítéséről szóló megvalósíthatósági tanulmányt és az ahhoz kapcsolódó pénzügyi kockázatelemzést, hogy tisztábban lehessen látni "a bizonytalan alapokon nyugvó, de államilag gavallérosan támogatott spanyol magánberuházás" ügyében.