Három droglabort találtak Komárom-Esztergom megyében

Vágólapra másolva!
Az év első két hónapjában három droglabort számoltak fel a rendőrök Komárom-Esztergom megyében, ahol metamfetamin tartalmú tablettákat gyártottak. A rendőrök három embert fogtak el, akik közül ketten rokonok, és lefoglaltak hétezer adag drogot is.
Vágólapra másolva!

Három, részben családi vállalkozás formájában működtetett droglabort számoltak fel a közelmúltban Komárom-Esztergom megyében - közölte a rendőrség csütörtökön Tatabányán. A rendőrség összesen több mint 700 gramm kábítószert foglalt le, amely mintegy hétezer adagot jelentett.

A baji és a környei labort még januárban leplezték le a nyomozók - közölte Reinhoffer Csaba, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója. Az üzemet működtető 32 éves férfit és büntetett előéletű, 39 éves társát (leendő apósát) előzetes letartóztatásba helyezték. Február közepén egy oroszlányi lakásban berendezett kábítószerüzemre is fény derült, annak 29 éves működtetője korábban terjesztőként vett részt a droghálózatban. A három férfinak - akik maguk is kábítószer-fogyasztók - fiatalokból álló, szűk, de állandó vásárlóköre volt.

A laborok naponta mintegy 100 adag, metamfetamin tartalmú "piko" előállítására voltak alkalmasak. A gyanúsítottak egy nap alatt 20 ezer forintból 200 ezer forintnyi haszonra tehettek szert. A kábítószer alapanyagát egy kizárólag receptre kapható gyógyszerből nyerték ki.