Áll a nyomozás elé az MDF kopogtatócédula-rekordere

Vágólapra másolva!
Az ellene folytatott választási csalási nyomozás miatt lemond mentelmi jogáról Nagy Tamás, az MDF soproni képviselőjelöltje - írja a Kisalföld.hu. Nagy ellen azért folytat nyomozást a rendőrség, mert egy feljelentő szerint ajánlószelvényeket vásárolt és üres ajánlószelvényeket töltetett ki beosztottjával. A bejelentő Nagy szerint egy bérleti díj körüli vita miatt fordult a rendőrséghez.
Vágólapra másolva!

Lemond mentelmi jogáról Nagy Tamás, az MDF országgyűlési képviselőjelöltje, hogy tisztázza az ellen felhozott választási csalási gyanút - írja a Kisalföld.hu regionális hírportál. Nagy hivatalosan még nem kapott értesítést az ellene folyó nyomozásról.

"A választójogi törvény alapján engem, mint nyilvántartásba vett képviselőjelöltet mentelmi jog illet meg, erről azonban le kívánok mondani" - mondta Nagy sajtótájékoztatóján szerdán. Hozzátette, hogy az ügyről a továbbiakban nem akar nyilatkozni. Annyit még elmondott, hogy a soproni Korona Üzletházban működő egyik kft. alkalmazottja tett ellene bejelentést a rendőrségen. Az üzletházat Nagy Tamás vezeti és állítja, hogy a kft. elmaradt bérleti díja miatt perben áll vele.

"A bejelentésben szóba került kollégám szerdán tanúvallomásában elmondta, hogy üres kopogtatócédulákat nem töltött ki és fel sem merült, hogy a kopogtatócédulákért valaki is pénzt fizetett volna. Ezt a szembesítésen el is mondta a bejelentőnek" - védekezett a sajtótájékoztatón Nagy. Szerinte a 900 cédula leadását a kézbesítés befejezése után három nappal teljesítette.

Választási csalás gyanúja

Szerdán választási csalás gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság egy soproni feljelentés miatt, amely többek között ajánlószelvények vásárlásával gyanúsította meg a helyi MDF-es jelöltet. Nagy Tamás ellen a soproni rendőrkapitányságon tett valaki írásos bejelentést - írta szerdán a Kisalföld.hu. Nagy volt az első jelölt Sopronban, aki összegyűjtötte a szükséges mennyiségű ajánlást, mindössze 2-3 nap alatt.

A jelölt ellen tett feljelentésben Nagyot választási csalással gyanúsították meg, mivel a bejelentés szerint a képviselőjelölt darabonként 300 forintért vásárolt ajánlószelvényeket - írja a Kisalföld.hu. A feljelentő szerint Nagy kitöltetlen ajánlószelvényeket adott egyik beosztottjának és arra utasította őt, hogy a teljesen üres ajánlószelvényeket töltse ki és írja alá egy adatlista alapján.

Nagy a lap szerint tőlük értesült a feljelentésről és elsőre is visszautasította a vádakat. "Teljesen nemtelennek és megalapozatlannak tartom a vádakat, hiszen az ajánlószelvényeket két-, háromhetes előzetes egyeztetések után, alig három nap alatt gyűjtöttem össze támogatóimtól" - mondta, hozzátéve: az ajánlásokért soha egyetlen fillért sem fizetett. Nagy szerint a vádaskodás azért életszerűtlen, mert az EP-választásoknál is kétezer ajánlást gyűjtött össze. Most három nap alatt közel ezer szelvényt gyűjtött a szükséges 750 helyett - mondta.