Újabb ügyvédi irodát kutattak át a reptéri vesztegetési ügyben

Vágólapra másolva!
Egy Andrássy úti ügyvédi irodában és az irodát vezető ügyvédek lakásán is házkutatást tartottak abban a vesztegetési ügyben, amelyben korábban meggyanúsították a BKV és a Budapest Airport jogi igazgatóját. Az ügynek így két újabb gyanúsítottja van, a nyomozók szerint velük is szerződtek a jogi igazgatók, amiért cserébe a pénz egy részét visszakapták.
Vágólapra másolva!

Újabb két gyanúsítottja van annak a vesztegetési ügynek, amelyben korábban meggyanúsították a BKV és a Budapest Airport (BA) volt jogi igazgatóját. Az ügyben nyomozó Repülőtéri Rendőr Igazgatóság pénteken reggel közölte, hogy egy nappal korábban, csütörtökön hajnalban egy Andrássy úti ügyvédi irodában és az iroda két ügyvéd tulajdonosának lakásán tartottak házkutatásokat.

A gyanú szerint a Budapest Airport Zrt. szerződésben állt az ügyvédi irodával. A szerződés alapján kiszámlázott pénzből utóbb a BA volt jogi igazgatója a BKV volt jogi igazgatójával együtt részesedett.

A házkutatáskor a nyomozók különböző dokumentumokat, számítógépen tárolt adatokat és bizonyítékokat foglaltak le. A rendőrség a két ügyvédet vesztegetés gyanúja miatt hallgatta ki.

December elején vették őrizetbe a BKV akkori jogi igazgatóját, Sz. Györgyöt és a Budapest Airport jogi igazgatóját, R.-V. Krisztinát, akik azóta előzetes letartóztatásban vannak. A rendőrök a BKV informatikai igazgatóját is keresték, aki egy ideig bujkált a hatóságok elől, végül februárban fogták el Szegeden. A gyanú szerint a cégvezetők - általában a baráti körükhöz tartozó - külsős ügyvédi irodákkal kötöttek szerződést, gyakran el sem végzett munkára. A kiszámlázott díj egy részét később visszajuttatták a két jogi igazgatónak.

Azóta több ügyvéd került a gyanúsítottak közé, a vesztegetési ügynek így most 11 gyanúsítottja van.