Nincs vezetője az MTV-nek a bíróság szerint

Vágólapra másolva!
A bíróság szerint jelenleg nincs vezető tisztségviselője a Magyar Televíziónak. Az MTI birtokába került másodfokú ítélet szerint a televíziót jelenleg irányító ügyvezető alelnök nem minősül vezetőnek.
Vágólapra másolva!

A Magyar Televíziónak jelenleg nincsen vezető tisztségviselője - állapította meg a Fővárosi Ítélőtábla az MTV ügyében hozott ítéletében, amely vasárnap került az MTI birtokába. Az ítélet indoklása szerint a cégnek kötelező elnököt választani, és a jelenlegi ügyvezető alelnök, Medveczky Balázs - törvényi engedély nélkül - nem minősül vezető tisztségviselőnek, még akkor sem, ha az alapító okirat felhatalmazása alapján az elnök jogkörébe tartozó feladatokat lát el.

Az ítélet emlékeztet arra, hogy Rudi Zoltán volt elnök megbízatásának lejártakor, 2008 márciusában a kuratórium nem választott új elnököt.

A másodfokú, jogerős ítélet helybenhagyja az elsőfokú döntést, amely szerint 10 millió forint pénzbírságot kell fizetnie a cégnek, és felszólította, hogy 30 napon belül állítsa helyre a törvényes működést.