Többen festhették a hódmezővásárhelyi romagyalázó falfirkákat

Vágólapra másolva!
Társa is volt a rendőrség szerint annak a 46 éves hódmezővásárhelyi férfinak, akit azzal gyanúsítanak, hogy cigányellenes feliratokat festett a város több mint tíz lakóházára. A feltételezett társat még nem fogták el. A rendőrség továbbra is fenntartja a városban a megerősített szolgálatot.
Vágólapra másolva!

Egy 46 éves helybeli férfit gyanúsít a rendőrség azzal, hogy február 20-én, szombat éjjel cigányellenes feliratokat festett festékszóró spray-vel több mint tíz lakóház falára Hódmezővásárhelyen. Az [origo] információi szerint a falakra azt írták: "A cigányokat lágerba!" A feliratok mellé "A Jobb" aláírás került. A rendőrséghez másnap, február 21-én kora reggel érkezett bejelentés a feliratokról. Közösség elleni izgatás miatt kezdtek nyomozni.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője múlt szerdán már elmondta, hogy a bűncselekménynek van gyanúsítottja, de a nyomozás érdekeire hivatkozva többet akkor nem közölt. Hétfőn a csongrádi rendőrség ismét közleményt adott ki az ügyről: eszerint hétfőn került a rendőrség látókörébe a 46 éves helybeli gyanúsított, a helyszíni szemlék, az adatgyűjtés és a tanúkutatás eredményeként.

A rendőrség szerint a férfinak társa is volt, akinek "elfogása érdekében a rendőrség a szükséges intézkedéseket megteszi". A rendőrök vizsgálják a bűncselekmény indítékát is. A közlemény szerint az ügyben jelenleg is nyomoznak, és a nyomozás érdekeire hivatkozva bővebb tájékoztatást nem ad a rendőrség.

A közterületi szolgálatot még a falfirkák felfestésének másnapján megerősítették a városban, ezt a közlemény szerint a rendőrség "a szükséges ideig fenntartja".