A rendőrség szakította meg a budapesti kutyaviadalt

Vágólapra másolva!
Két pitbull vívott egymással élet-halál harcot vasárnap egy állatviadalon Budapesten. A harcot a rendőrség szakította félbe, 14 embert előállítottak, kettőt előzetes letartóztatásba helyeztek, három kutáyt pedig lefoglaltak. Az állatok a Noé Állatotthon Alapítványhoz kerültek. Kedden önként jelentkezett a rendőrségen a viadal szervezője is.
Vágólapra másolva!

Kutyaviadalt tartottak 2010. február 28-án a XVII. kerületben egy bérelt telken. Az állatviadalt, melynek során két felnőtt kutya vívott egymással élet-halál harcot, a helyszínre érkező rendőrök szakították félbe - derül ki a Noé Állatotthon Alapítvány közleményéből. A rendőrség a helyszínen előzetes letartóztasába helyezett két férfit, és lefoglaltak három pitbullt.

A súlyan sérült, rossz kondíciójú állatok a Noé Állatotthonba kerültek. A kutyák sorsa folyamatosan nyomon követhető az állatotthon honlapján.

A rendőrök állampolgári bejelentésre mentek ki a helyszínre, érkezésekor többen a közeli erdőbe menekültek - áll a rendőrség honlapján található közleményben. A rákoscsabai és pestszentlőrinci rendőrök két embert fogtalk el közülük, mindkettejük keze és ruhája is véres volt. A rendőrök megállapították, hogy a két férfi - az egyik kutya kiképzője és gazdája - külföldi. A 27 éves és a 43 éves férfit őrizetbe vették és tiltott állatviadal szervezése miatt eljárás indult ellenük. Beismerő vallomást tettek, a rendőrség indítványozta előzetes letartóztatásukat. A Bélatelepen található telekről végül 14 embert állítottak elő. A másik 12 embert gyanúsítottként hallgatták ki, de szabadlábon védekezhetnek.

A helyszínen a három kutyán kívül nagy mennyiségű készpénzt, a kutyaviadalhoz és kiképzéshez szükséges eszközöket, különféle gyógyszereket és három nagy értékű autót foglaltak le a nyomozók. Kedden a kutyaviadal rendezője önként jelentkezett a XVII. kerületi Rendőrkapitányságon. Azt az embert, akinek a telkén a viadalt rendezték, még keresik, elfogatóparancsot adtak ki ellene.