Hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentést a Magyar Közút

Vágólapra másolva!
Két informatikai beszerzés ügyében tett feljelentést a Magyar Közút Kht. az ügyészségen. A cég azt ígéri, hogy segíti a vizsgálatot, de az üggyel kapcsolatban egyelőre több részletet nem közölnek.
Vágólapra másolva!

Feljelentést tett az ügyészségen a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója két informatikai beszerzés ügyében, miután a társaságnál egy belső vizsgálat olyan eljárási hibákat tárt fel, amelyek a cég megítélése szerint megalapozzák a hűtlen kezelés gyanúját - közölte a Magyar Közút az MTI-vel szerdán.

A közlemény szerint a Magyar Közút az üggyel kapcsolatos valamennyi dokumentumot az ügyészség rendelkezésére bocsát, és minden segítséget megad ahhoz, hogy a két problémás beszerzés vizsgálata mielőbb eredményesen lezáruljon. Az üggyel kapcsolatban ugyanakkor további részleteket nem közöltek, arra hivatkozva, hogy "a cég nem akarja befolyásolni az eljárást, tiszteletben tartja az ártatlanság vélelmét, és nem akarja kitenni magát későbbi polgári peres eljárásoknak".

A Magyar Közút Kht. az országos közutak fenntartásával, üzemeltetésével kapcsolatos közfeladatokat látja el. Február végén a Népszabadság arról írt, a Magyar Közút csődközelbe került, saját forrásaiból 2,5 hónapig, tavalyról áthúzódó követelései érvényesítésével pedig legfeljebb május végéig őrizheti meg működőképességét. A Magyar Közút elismerte ugyan, hogy a hosszú és kemény tél nehéz finanszírozási helyzetbe hozta a társaságot, de azt állították, csődközeli helyzet semmilyen formában nem áll fenn.