Tíz év alatt ellustultak a magyarok

Vágólapra másolva!
A fiatalkorúak között a legmagasabb a sportolásra fordított idő aránya, a középkorúak és időskorúak viszont alig, vagy egyáltalán nem mozognak - derült ki egy nemzetközi kutatásból. A nyugat-európaiakhoz képest lusták vagyunk.
Vágólapra másolva!

A 15 évesnél idősebb korosztályban az elmúlt 10 évben nagy mértékben nőtt a sporttevékenységet alig végzők száma - derül ki a Gfk Hungária Piackutató Intézet nemzetközi kutatásából. A kutatás a sportolás rendszerességét is vizsgálta, kiderült, hogy ugyanezen időszakaszban csökkent a legalább havonta egyszer-kétszer sportolók aránya.

A sporttevékenység rendszerességét befolyásolja a lakóhely, illetve az iskolai végzettség is. A városokban szívesebben mozognak, mint a vidékiek, és hasonlóképpen a magasabb iskolai végzettségűek körében is elterjedtebb a rendszeres edzés - derül ki a kutatásból.

A piackutató intézet nemzetközi kutatást végzett, 6 nyugat-európai és 3 közép-európai ország adatait vizsgálta, amelyből kiderül, hogy a magyar fiatalok a nyugat-európaiaknál kevesebb időt töltenek sportolással, a régióban viszont nem vagyunk lemaradva a többi országhoz képest.