Vallomással kezdené a kormányzást Orbán

Vágólapra másolva!
A választások után el kell mondani a magyar gazdaság állapotáról az igazságot - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke csütörtökön. Orbán szerint úgy kell elmondani az igazat, hogy ne romoljon Magyarország megítélése.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor szerint egy Fidesz-kormánynak úgy kell újjáépítenie Magyarország tekintélyét, hogy az ne épüljön hazugságra, a választások után el kell mondani a magyar gazdaság állapotáról az igazságot. Orbán erről csütörtökön, az Európai Néppárt EP-frakciója vezetőinek budapesti ülésén beszélt.

Orbán szerint az elmúlt évek "szégyent hoztak a magyarok fejére", senki sem szereti, ha a "hazugság és saját nemzetének neve szinonimává válik" a nemzetközi közösség előtt. A tekintély és a tisztelet "kiharcolására" készen áll a Fidesz, bár tudják, hogy ez nehéz feladat lesz - mondta.

A választások után egy-másfél hónappal eljön a pillanat, amikor újra el kell mondani az igazat a magyar gazdaság valós állapotáról, "ezt Görögország árnyékában kell megtenni, úgy, hogy közben a maradék kis reputációnkat se veszítsük el" - mondta.

Orbán azt mondta, egy vezetésre vállalkozó politikusnak, politikai közösségnek egyetlen dologtól kell félnie, a félelemtől.

Eljött az idő Magyarországon, hogy hosszan tartó szocialista kormányzás után erős kormányt válasszanak - mondta az ülésen Joseph Daul, az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójának vezetője. Daul kijelentette: Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a néppárti "politikai család" egyik legjelentősebb személyisége, nagy tisztelet övezi.