Pénteken elkelhet a debreceni Aranybika szálló

Vágólapra másolva!
Várhatóan pénteken fogják bejelenteni, hogy ki vette meg a debreceni Aranybika szállót a Haon.hu hajdú-bihari hírportál szerint. A lap azt írja, hogy egy orosz-magyar vegyesvállalat kezébe kerülhet a hotel mintegy 4 milliárd forintos vételárért.
Vágólapra másolva!

Pénteken jelenthetik be, hogy elkelt a debreceni Grand Hotel Aranybika - írja meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Haon.hu Hajdú-Bihar megyei hírportál. Az Aranybika mellett a Cívis Hotels Zrt. másik debreceni szállodáját, a Kálvin téri Best Westernt is megveheti az orosz-magyar vegyesvállalat a lap szerint. A vételárról nem tudni konkrét részleteket, a lap szerint mintegy 4 milliárd forintos összegről van szó.

Fodor István, a vevő céget képviselő Glenroy Technologies Zrt. vezérigazgatója annyit mondott a Haon.hunak, hogy péntek délután igazgatósági ülést tart a Cívis Hotels, bővebb információ csak ez után várható az új tulajdonosról. A megyei lap információi szerint a lehetséges új tulajdonos egy cseljabinszki üzletember, akinek már van egy szállodája és egy sörgyára is. Tervei szerint átépítené a hotel új szárnyát - tette hozzá a Haon.hu.

Már február elején kiszivárogtak olyan információk, hogy az első 800 millió forintos részlet kifizetése után egy orosz vevőé lehet a két szálló. Az után döntött a jelenlegi tulajdonos Cívis Hotels a szálloda eladása mellett, hogy mintegy 30 millió forintos tartozást halmozott fel az elmúlt hónapokban, emiatt az áramot is kikapcsolták két napra az Aranybikában. Hupuczi László, a Cívis Hotels elnök-vezérigazgatója ezután azt mondta: kifizeti az áramszámlát, de a végleges megoldást csak a társaság és azon belül a hotel értékesítésében látja.